0

З вездата от хитовия мюзикъл „Коса“ загина при катастрофа с мотоциклет във Върмонт, съобщи „Сън“. Уилямс добива световна слава с ролята си на Джордж Бъргър в "Коса" по хитовия бродуейски мюзикъл през 1979 г. За тази роля получава първата си номинация за "Златен глобус".

„Трийт Уилямс почина на 71-годишна възраст, след като е участвал в катастрофа с мотоциклет във Върмонт“, съобщи агентът му. 

"Просто съм съсипан. Той беше най-милият човек. Беше толкова талантлив. Той беше актьорът на актьорите. Режисьорите го обичаха. Той беше сърцето на Холивуд от края на 70-те години на миналия век", продължи Макферсън.

"Той се гордееше с представянето си тази година. Беше толкова щастлив от работата, която му осигурих. Имаше балансирана кариера", завърши агентът.

Уилямс е трябвало да бъде транспортиран със самолет след катастрофата, която се е случила в понеделник около 17:00 ч. местно време.

В съобщение, потвърждаващо трагедията, силите на реда пишат: "Катастрофата е станала около 16:53 ч. в понеделник на път 30 във Върмонт, северно от Morse Hill Road, когато движеща се на юг 2008 Honda Element се е опитала да завие наляво към паркинг. Първоначалното разследване показва, че колата е спряла, подала е сигнал за ляв завой и след това се е завъртяла по пътя на движещия се в северна посока мотоциклет Honda VT700c от 1986 г., управляван от Уилямс." Те добавят: "Уилямс не е успял да избегне сблъсъка и е изхвърчал от мотоциклета си. Той е получил критични наранявания и е транспортиран със самолет до Медицинския център в Олбани, Ню Йорк, където е обявен за мъртъв."

Филмовата кариера на Уилямс започва в средата на 70-те години на миналия век, когато дебютира в "Смъртоносен противник". През 1979 г. получава ролята на Джордж Бъргър в "Коса" по хитовия бродуейски мюзикъл. За тази роля получава първата си номинация за "Златен глобус". По време на кариерата си Уилямс участва в няколко филма на Стивън Спилбърг, между които "1941“. По-късно в кариерата си се присъединява към актьорския състав на сериала „Everwood“ по The WB в ролята на д-р Андрю "Анди" Браун. Остава в сериала през всичките четири сезона и печели номинация за наградата SAG. Сред другите му телевизионни участия са в сериала "Синя кръв", лентата "Нощна смяна" и "Бреговете на Чесапийк ". Уилямс оставя съпруга и две деца.

В изявление за „Дедлайн“, в което се съобщава за кончината му, семейството му казва: "Трийт беше изпълнен с любов към семейството си, към живота и към работата си, и наистина беше на върха на във всичко това... На всички негови фенове, моля, знайте, че Трийт ценеше всички вас и моля, продължавайте да го пазите в сърцата и молитвите си."