0

Н ай-малко 32 души са загинали, а 85 са ранени при сблъсък на пътнически и товарен влак в Гърция, съобщиха местните медии, като се позовават на официалните власти. По-рано бе съобщено за 29 загинали.

Инцидентът е станал около полунощ в района на градчето Темпе, на около 380 километра от столицата Атина. Пътническият влак, който е превозвал над 350 души, е пътувал от Атина за Солун. Той се е сблъскал с товарна композиция.

БГНЕС

БГНЕС

След удара дерайлират 7 вагона, а най-малко 3 от тях избухват в пламъци. Оцелели пътници разказват, че сблъсъкът се е усетил като земетресение. Първите два вагона на пътническия влак са изгорели напълно. По показания на пътниците, те са били пълни с хора. Повечето от тях са били студенти, които са се връщали в Солун. На място работят 17 екипа на пожарната. Изпратени са около 30 линейки. Пострадалите се извозват до болници във всички близки градове. В лечебното заведение в Лариса има около 25 души с тежки травми. 

БГНЕС

БТА

Оцелели разказаха, че някои пътници са били изхвърлени през прозорците на вагоните при удара. Други пък са заклещени в усуканите ламарини на вагоните. 

Спасители с фарове претърсват полето с фенерчета. Пътниците, които са получили леки наранявания или са невредими, са транспортирани с автобус до Солун, който е на 130 километра на север. 

Възможната причина за сблъсъка не е ясна веднага. Двама железопътни служители бяха разпитани от полицията, но не бяха задържани.