0

Ш ефът на автомобилната компания Audi Фабрицио Лонго загина при ужасено падане от 3000 метра в италианската планина Адамело, предава Mirror.

62-годишният изпълнителен директор, който беше запален алпинист, загина при инцидента в неделя. Той беше директор на Audi в Италия от 2013 г.

Съобщава се, че той е изкачвал сам Чима Пайер в планината Адамело, когато е паднал близо до върха. Спасителни екипи пристигнаха на мястото, след като разбрали з инцидента от друг алпинист, който се притекъл на помощ на Лонго. Италианецът беше обявен за мъртъв на място, след като беше забелязан от екип на хеликоптер.

След това тялото му беше извадено от екипажа и прехвърлено в Каризоло. Италианската прокуратура е започнала разследване, като датата за погребението му ще бъде обявена, след като тялото му бъде предадено на семейството му.

Г-н Лонго е роден в град Римини през 1962 г. и има диплома по политически науки. Кариерата му в автомобилната индустрия започва във Fiat през 1987 г., където работи в маркетинга, преди да поеме ръководството на марката Lancia през 2002 г. Той се присъединява към Audi през 2012 г. и става директор на италианските операции на компанията през следващата година.