0

У жасяваща трагедия се разигра в семейството на спортна легенда! 

Синът на бившия играч от първата база на бейзболния Ред Сокс - Джордж Скот, и 8-годишният му внук са открити мъртви в дома им в Масачузетс, съобщават американските медии.

Полицията се натъкнала на случилото се при рутинна проверка на състоянието на Скот, който носи същото име като своя баща бейзболист, в резиденцията им в Ню Бедфорд. Телата на Джордж и малкия му син Данте Хазард са намерени в къщата.

Окръжната прокуратура на Бристол потвърди информациите за инцидента и съобщи подробности за него. Смята се, че Скот е убил малкия си син, преди да се самоубие. Властите обясниха, че бащата е използвал остър предмет, за да нарани детето, преди да посегне на живота си.

Самоличността на Джордж Скот III, който живееше с момчето в къщата на „Phillips Road“, беше потвърдена от Грег Милиоте, говорител на прокуратурата.

Допълнителна проверка и потвърждение на подробностите, включително причината за смъртта, ще бъдат извършени от съдебния лекар, пишат още медиите.

Преди това трагично събитие властите са извършили претърсване на жилището като част от разследване на изчезването на майката на момчето - Лиза Хазард. Тя е в неизвестност от март 2019 г., а Джордж Скот III се смяташе за лице, „представляващо интерес“ в нейния случай, който остава неразгадан.

Джордж Скот III е син на бившата звезда на Ред Сокс Джордж Скот, който игра за отбора в продължение на девет сезона през 60-те и 70-те години на миналия век.

Джордж „Бумър“ Скот, който почина през 2013 г., беше трикратен играч в Мача на звездите и осемкратен победител със златна ръкавица в своята 14-годишна кариера от 1966 до 1979 г. Той е член на Залата на славата на Ред Сокс.