0

С трагедия вместо щастие завърши сватба. Подът на зала се срути, докато гостите на щастливото събитие танцуваха на дансинга.

„Усетихме,че всичко се разтресе и след това се сгромоляса под краката ни“, свидетелстват потърпевши пред италианската преса.

Най-малко 35 души са ранени, шестима от които сериозно, когато в събота подът на зала в бивш манастир в италианския град Пистоя се продъни под развеселените гости. Зала на втория етаж в бивш манастир от няколко години се използва като ресторант.

В болницата в Пистоя било активирана спешната помощ поради големия наплив от ранени.

За щастие част от гостите вече били напуснали купона, но около 60 души, предимно млади хора, все още били в ресторанта., свидетелстват присъстващи на инцидента.

„Всички се веселяха и танцуваха, когато подът внезапно се срути и хората се сгромолясаха направо на партера“, разказват свидетелите.

Сред тежко ранените са булката и младоженецът, съобщават италианските медии.

"Още следобед, докато подготвяхме стаята за партито, усетихме как подът се тресе.  Някои от етажите и стаите на манастира очевидно бяха в много лошо състояние"  - казва Дарио (на 20 години), един от сервитьорите в кетъринг фирмата, която отговаряла за освежителните напитки.

В съобщението на полицията се посочва, че  вече няма опасност за живота на никого и че булката и младоженецът са сред хоспитализираните в Сан Якопо.

Агенция “Анса” допълва, че сватбените церемонии традиционно се провеждат в бившия манастир “Джачерино” в покрайнините на Пистоя, но за пръв път става такава трагедия.