0

Г отвени за размяна 65 пленени украински военнослужещи загинаха при катастрофа на руски самолет Ил-76 ,на борда на който имало и 6 души екипаж и 3 придружаващи лица.

На 24 януари тази година около 11:00 московско време самолет Ил-76 се разби по време на редовен полет в Белгородска област. На борда му имаше 65 пленени военнослужещи от украинските въоръжени сили, транспортирани в Белгородска област за размяна 6 души екипаж на самолета и 3 придружаващи лица“, се казва в изявление руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. Западните медии потвърдиха информацията.

Руското ведомство уточнява: „Комисия на ВКС излетя на мястото на катастрофата, за да установи причините за катастрофата“.

Представител на службата за спешна помощ на Корочанския район съобщава за ТАСС, че екипи на спешна медицинска помощ са отишли ​​на мястото на катастрофата

„Линейки от няколко медицински подстанции отидоха на мястото на самолетната катастрофа в района на Корочански район, на мястото имаше също пожарникари и полиция“.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи в канала си в Telegram за инцидента в района на Корочански, без да предоставя допълнителни подробности. По думите му в момента на място работят следствена група и служители на Министерството на извънредните ситуации

Видеозапис от момента на катастрофата можете да видите ТУК.