0

Т реньорът на Александър Везенков в Сакраменто Кингс Майк Браун отказа да говори за победата на тима си със 130:114 над Юта Джаз в първия мач за сезона. 

53-годишният специалист застана пред медиите, но вместо за срещата подхвана темата със свободния достъп до оръжие в САЩ. Причината за това е стрелбата в супермаркет в щата Мейн през тази нощ, при която загинаха 22 души. Браун посвети цялата си пресконференция на темата, след като научил за трагедията след мача. 

„Преди да вляза в залата при вас, разбрах, че е имало стрелба в Мейн. Има 22 жертви. В най-обикновен магазин. Невероятно! Държавата трябва да направи нещо! Не знам какво да кажа... Тъжно е, че седим и гледаме как това се случва за пореден път, а никой не прави нищо по въпроса“, обяви Браун, който трудно намираше думи да изрази болката от случилото се.

„Това е тъжен ден. Ако не направим нещо, децата ни няма да могат да се насладят на това, което би трябвало да са Съединените щати. Не можем да се справим с проблем, който е пред очите ни”, допълни треньорът на Сакраменто Кингс.

„Дори не искам да говоря за баскетбол. Изиграхме супер мач, забавлявахме се и спечелихме. Чудесно. Но не това е темата на деня. Ако не направим нещо, нещата ще приключат за тази страна. Това е тъжно“, завърши специалистът.

Източник: gong.bg