0

С ъстоянието на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп след напускането на поста държавен глава през 2021 г. се увеличи с 500 милиона долара и възлиза на 3,1 милиарда долара, съобщава Bloomberg.

Бизнесът на предприемача в областта на недвижимите имоти показа устойчивост, въпреки трудната пазарна ситуация. По-специално през последните две години много имоти, собственост на Тръмп, поскъпнаха. Най-известните от тях са Mar-a-Lago в Палм Бийч и хотел Doral Resort в Маями, National Golf Club, като голф клубът увеличи стойността си с повече от 50% от 2019 г. насам. 

Тръмп също успя да увеличи богатството си чрез продажбата на хотел във Вашингтон. След тази сделка бившият американски президент изплати дълговете си и получи голяма сума в брой.

Капиталът на бившия глава на Щатите за 2021 г. според доклада за финансовото състояние се оценява на 4,5 милиарда долара. Въз основа на данни от щата Ню Йорк обаче Bloomberg заключва, че Тръмп завишава сумата. Според собствени изчисления на агенцията няколко имота са 2,5-3 пъти по-евтини, отколкото твърди бизнесменът и напомня, че през септември 2023 г. съдът призна Тръмп за виновен в измама с активи. И по-точно изкуствено завишаване на цените на имотите си. 

Тръмп отрича тези твърдения и дори в едно от съдебните заседания се ядосана на ниските нива на оценките на имуществото си, направени от магистратите.