0

Б ившият президент на САЩ Доналд Тръмп отговори на обвиненията на действащия американски лидер Джо Байдън в екстремизъм. Политикът нарече стопанина на Белия дом „дементен или луд“.

„Някой трябва да обясни на Джо Байдън какво означава MAGA (движенията на Тръмп Make America Great Again, бел. ред.). Ако той не иска да направи Америка отново велика, и съдейки по думите, действията и мислите, той не го прави, тогава той определено не трябва да представлява Съединените американски щати! Ако погледнете изразите и значението на странната и огорчената реч на Байдън днес, той заплаши Америка! Сигурно е луд или страда от последен стадий на деменция“, написа бившият президент в социалните мрежи.

По-рано Байдън нарече Тръмп и поддръжниците му заплаха за благополучието на Съединените щати. Той заяви, че MAGA-републиканците не зачитат конституцията, не вярват в силата на закона, не признават волята на народа и също се стремят да ограничат правата и свободите на гражданите на САЩ.

Байдън също така обвини Републиканската партия , че съдържа идеология на "полуфашизма", насочена към дискредитиране и натиск върху избирателите преди вота за Конгрес. Междувременно вестник The Hill съобщи, че представители на Републиканската партия планират импийчмънт на Байдън след междинните избори през ноември.