0

М айка от Вирджиния заведе дело срещу училището на дъщеря си, в което твърди, че гимназията умишлено е скрила смяната на пола на детето, както и че момичето страда от психични проблеми.

Делото е заведено от името на Мишел Блеър срещу ответниците, училищния съвет на окръг Апоматокс и персонала на окръга – за които се твърди, че „умишлено са скрили от Блеър информация, свързана с половата идентичност на дъщеря й“, съобщава Fox News.

Блеър твърди, че от нея е бил скрит вербален, физически и сексуален тормоз, които са били упражнявани върху дъщеря й. Момичето, назовано само с инициали С.Б., започнало да се идентифицира като момче, страдало от депресия, хранителни разстройства, самонараняване и халюцинации, а училищните психолози я насърчавали да си смени пола.

„Като майка ми съм отвратена. Те ми отнемат правото на родител да ръководя възпитанието на дъщеря си“, каза Блеър пред Fox News. В крайна сметка момичето избягало от дома си, след това било отвлечени и използвано за секс трафик, преди да бъде спасено то ФБР.