0

С траховитият мафиотски бос Луиджи Качапуоти без задържан при зрелищна акция на италианските карабинери в селцето Варкатуро между Неапол и Казерта. Качапуоти се издирва от властите на Ботуша от миналия февруари.

След година и половина разследване, наблюдение в социалните мрежи и следене на финансовите потоци на 64-годишния бандит, следователите бяха локализирали района, в който се намира той, но точното му местоположение оставаше неизвестно. И така до деня, в който малко кученце ги отведе до неговото скривалище. Животното – бял пудел, верен приятел на любовницата на Качапуоти ги отведе до лъскаво имение с басейн във Варкатуро.

Карабинерите разучили пътищата за бягство на мафиота и атакували вилата. Качапуоти бил хванат по бели гащи край басейна, докато прелиства криминалните страници, посветени на Камората, в местен вестник.

Вилата е конфискувана от властите, а фалшивите документи, които използвал Качапуоти, са иззети. Босът вече е приведен в затвора Неапол-Секондиляно. Неговата любовница също е арестувана, като са й повдигнати обвинения за помагачество.

Качапуоти ще трябва да излежи 15 години затвор.