0

М орският рай на Великобритания се превърна в ужасяващ курорт. Причината е свързана с регистрираните над 100 изнасилвания и 300 престъпления с нож всяка година.

Златните пясъци на всепризнатия плаж на Борнмът посрещат повече от 3,5 милиона посетители всяко лято. Вълната от сексуални посегателства и фатални атаки с нож разтърси из основи морския курорт, съобщава „Сън“.

IStock

В нощта на 24 май тази година 34-годишната Ейми Грей е била намушкана до смърт при ужасяващо нападение на плажа Дърли Чайн. Втора жена също е била приета в болница след тежки наранявания.

Двойното намушкване шокира страната, като миналата седмица полицията арестува мъж по подозрение за убийство.

Миналия месец Бенджамин Лий Аткинс беше осъден за убийство, обезглавяване и разчленяване на своя квартирант в Борнмът, за който се похвалил, че е изял бузите му.

IStock

Последните данни от Службата за национална статистика показват, че полицията в графство Дорсет, в което попада община Борнмът, е регистрирала 328 престъпления с нож през 2023 г.

От началото на годината досега в Борнмът са регистрирани 119 инцидента с нож. Миналата година те са били 296, а през 2022 г. - 288.

Но престъпленията с нож не са единственият проблем, който тормози града. Жителите правят сравнения с Дивия запад след тревожното увеличение на сексуалните посегателства.

IStock

В един от най-гнусните случаи миналото лято две момичета на 10 и 11 години заявиха, че са били  нападнати неприлично, докато плуват в морето близо до кея.

През април 20-годишният Габриел Мариноайка беше осъден на шест години и шест месеца затвор, след като бе признат за виновен в изнасилването на 15-годишно момиче в морето.

Повече от 100 сигнала за изнасилване са били подадени до полицията в центъра на град Борнмът миналата година заедно с още близо 200 в околността.

Проучване от миналата година установи, че в центъра на града има повече от 40 празни магазина, като жителите се оплакват, че Борнмът е западнал през последните години.