0

У краинска бронирана машина се опита сама да пробие руски граничен контролно-пропускателен пункт, преди да попадне под силен огън, съобщава Telegraph.

ТЕЖЪК УДАР ЗА РУСИЯ: Украйна взе 100 военнопленници, свали вражески Су-34!

Видеото по-долу показва как брониран автомобил Козак-2 се движи на пълна газ към контролно-пропускателния пункт Колотиловка, който разделя Украйна от Белгородска област в Русия .

Руски военни блогъри го нарекоха „самоубийствена мисия“, след като бойното превозно средство, маркирано с белия триъгълник на Украйна , символ на нейното нахлуване в Русия, се забило в барикада на пътя.

На кадрите се вижда как автомобилът катастрофира близо до входа на контролно-пропускателния пункт и попада под обстрел. Съобщава се, че джипът е бил ударен от руски дрон FPV и прецизно насочен снаряд.

Не е ясно какво се е случило със седемте войници, видени да излизат от автомобила, преди той да експлодира.

В Телеграм се разпространява информация, че украинските войници са успели да излязат от автомобила, но след това са били убити.

Белгород е подложен на бомбардировки през последните дни. Нахлуването на Украйна продължава вече 11-ти ден в Курска област. Офанзивата наложи евакуация на над 200 000 души в граничната зона.

Извънредно положение беше обявено в Белгород в четвъртък, като официални лица се позоваха на „сложна и напрегната“ ситуация.

Руската армия заяви, че подготвя „конкретни действия“ , включително „разпределяне на допълнителни сили“, за да защити Белгород от по-нататъшни украински атаки.

Киев твърди, че е завзел над 1150 квадратни километра руска територия в Курск. Москва твърди, че нейните сили са спрели настъплението на Украйна.