0

М алка самоделна бомба избухна близо до израелското посолство в кипърската столица Никозия тази сутрин, предаде ДПА.

Полицията задържа четирима мъже на възраст между 17 и 21 години, съобщи кипърското радио, като се позова на местните власти.

Импровизираното експлозивно устройство е било взривено на около 30 метра от входа на израелското посолство, уточнява БТА. Няма щети по сградата. Смята се, че четиримата задържани мъже са от Сирия.

Същевременно Израел призова гражданите си да напуснат незабавно Йордания и Египет, предаде Франс прес, като се позова на официално изявление.

Израелският Национален съвет за сигурност аргументира предупреждението с влошаването на ситуацията с антиизраелските протести. Той повиши степента на опасност в Йордания и Египет до максималната, четвърта степен, информира БТА.

Такова предупреждение вече бе отправено за Турция.

Степента на опасност в Мароко бе повишена до трета степен, което означава препоръка израелците да не посещават тази страна.

Двама израелски туристи и местният им гид бяха убити от полицай в северния египетски град Александрия на 8 октомври - ден след нападението на палестинското ислямистко движение "Хамас" срещу Израел, отбелязва АФП.