0

В зрив и пламъци от увеселителен парк ужасиха хората.

Дим и пламъци се издигат до небето след избухването на пожар в Oceana Waterworld в увеселителния парк Liseberg в Гьотеборг, Швеция в понеделник предиобед. Oceana Waterworld е най-големият атракцион в страната.

„Важно е обществеността да стои далеч от мястото, казва говорителят на полицията Аугуст Бранд пред шведските медии, добавяйки, че Grand Hotel Curiosa на Liseberg, който се намира в непосредствена близост до водния парк, е напълно евакуиран заедно с няколко жилищни и офис блока, информират The Sun и Mail online

Още кадри от бушуващия пожар може да видите ТУК.

Видео от момента на взрива може да проследите ТУК.

Поставени са и пътни блокади, докато пожарникарите се борят да овладеят огъня.  Хората са предупредени да не излизат навън, да затворят прозорците, за да не се задушат от отровния пушек.

„Първо видяхме дим, след това огън и след това избухна“, свидетелства очевидка пред Expressen, добавяйки, че във въздуха имало гъста миризма на „изгоряла пластмаса“.

„Гледахме как водната пързалка се строи в продължение на няколко месеца. Сега за минути остана само скелет“, каза тя. 

Oceana Waterworld е огромно съоръжение в увеселителния парк Liseberg, който е най-големият панаир в страната. 

Инсталацията, чието изграждане струва около 1,2 милиарда крони ( ок 90 милиона евро), трябваше да бъде отворена по-късно тази година и се очакваше да бъде голям хит за Liseberg - една от най-популярните туристически атракции в Гьотеборг.

Атракционът се разпростира върху 6000 квадратни метра на закрито и 4000 квадратни метра на открито и е проектирана да позволи на около 1750 къпещи се да се насладят на най-съвременното изживяване в аквапарка. 

Ако беше завършен, паркът щеше да представлява една от най-големите атракции в Европа.  

Изпълнителният директор на Liseberg Андреас Андерсен казва пред местния вестник Göteborgs-Posten, че групата е активирала своята процедура за „управление на кризи“ и е свикала среща на борда след опустошението на тяхната инвестиция.