0

Д етска количка с двегодишни близначки падна пред влак. Инцидентът е станал в Сидни, Австралия, при него загива едно от децата и бащата, който се хвърлил, за да ги да ги спаси, предаде АФП, цитиран от glasnews.bg.

Едното момиченце е оцеляло само "благодарение на късмета", след като се приземило между релсите, когато детската количка паднала от перона на железопътна гара „Карлтън“ в южната част на Сидни.

Тя е била "до голяма степен незасегната" от влака, който очевидно е минал над нея на път за централната част на града.

Родителите са слезли с асансьор до перона на гарата и когато са излизали, са "свалили ръцете си от детската количка за много, много кратък период от време", коментира полицейският суперинтендант на австралийския щат Нов Южен Уелс - Пол Дънстън.

"Дали е порив на вятъра… Не сме съвсем сигурни, но изглежда, че детската количка моментално е започнала да се търкаля по посока на влаковите релси", коментира той на пресконференция.

Полицията и службите за спешна помощ са пристигнали в рамките на няколко минути след подаването на сигнала. Машинистът е направил опит да забави ход, но не е трябвало да спира на гарата. Майката и оцелялата ѝ дъщеря са откарани в местната болница "Сейнт Джордж". Те са в стабилно състояние.