0

Д етски психиатър от Северна Каролина беше осъден на 40 години затвор за използване на изкуствен интелект за трансформиране на невинни снимки на деца в интензивни порнографски кадри, предава New York Post.

41-годишният Дейвид Тейтъм също ще трябва да излежи 30 години затвор под наблюдение за тайно записване на няколко тийнейджъри - включително няколко членове на семейството му и пациент - как се събличат. „Ужасяващо е да се повярва, че някой би записал тайно как деца се събличат и къпят за собствено сексуално задоволяване. И когато това лице е лекар, на когото е поверено да помага на деца в трудни ситуации с психично здраве, това е ужасяващо“, каза Робърт Деуит, специален агент, отговарящ за ФБР в Северна Каролина, в изявление.

Присъдата идва шест месеца след като Тейтъм беше осъден по едно обвинение за производство на детска порнография, едно обвинение за транспортиране на детска порнография и едно обвинение за притежание на детска порнография. Детският и юношески психиатър е прекарал пет години в събиране на детска порнография, започвайки от 2016 г., според доказателствата, представени на процеса срещу него.