0

М лад сърфист от САЩ разказва как е изглеждала атаката на акулата срещу него във водите на най-смъртоносния плаж в Америка.

Той успява да оцелее благодарение на бързата реакция на приятеля си, който е бил до него.

„Докато падах назад от сърфа, видях, че кракът ми е в устата й и тогава тя ме дръпна надолу“, разказва младото момче.

Крис Попсил (21) от Флорида карал сърф във водите на известния плаж Ню Смирна във Флорида на 15 юли тази година, когато бил нападнат от акула.

Младият студент е с наранявания на крака, а преживяното от нападението споделя пред световните медии.

„Акулата дойде изпод мен. Тя бутна дъската ми за сърф и ме преобърна и когато паднах назад, видях, че кракът ми е в устата й, след което ме дръпна надолу“, каза той.

За щастие приятелят му Рис Редиш е бил наблизо и веднага скочил да му помогне. „Веднага щом излязох на повърхността, Рис беше там, дръпна ме за ризата и ме постави на дъската“, казва Крис.

Той е с доста сериозни наранявания, но лекарите са успели да спасят крака му и смята, че съдбата му е щяла да бъде много по-тежка, ако приятелят му не се е притекъл веднага да му помогне.

„Ако Рис не беше там, мисля, че всичко щеше да е много по-лошо и не вярвам, че щях да стигна до брега достатъчно бързо и вероятно да загубя живота си“, казва той.
 
След като момчето било изнесено на брега, спасителите веднага се притекли да му помогнат и той разказва, че веднага ги попитал дали ще загуби крака си.

Оттам той бил откаран в болницата, където претърпял 4-часова операция, а лекарите извадили части от зъбите на акула от глезена му.

Крис има седем разкъсани сухожилия и няколко кръвоносни съда са увредени и след болнично лечение ще трябва да отиде на физиотерапия. Въпреки че лекарите не вярват, че той ще се възстанови напълно от близката среща с акулата, той казва, че този инцидент няма да го откаже от желанието му да продължи да кара сърф.

След като се възстанови, той и приятелят му планират да се върнат в океана. "Нищо не се е променило.

Определено ще продължа да сърфирам. Това е моят начин на живот и това е нещо, което искам да правя", казва той. Между другото, плажът Ню Смирна във Флорида е известен със своя бял пясък, кристално чисти води и вълни за сърф, но в същото време и с факта, че тук има голям брой атаки на акули.

Смятан е за един от 10-те най-смъртоносни плажа в Америка според Travel Lens.