0

Т рима загинали, са били открити в извадения днес от река Лепенец автомобил с регистрация от Косово, съобщиха от Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония. 

Автомобилът и тримата членове на семейство от Косово се издирваха от вчера, след като превозното средство паднало в буйните води на реката при катастрофа с друг автомобил по пътя след граничният пункт Блаце между Северна Македония и Косово.

Единият от пътувалите в автомобила, 21 годишен младеж, е успял да се спаси и е настанен в болница в Скопие, останалите трима - двама съпрузи и по-малкият им син, бяха открити в автомобила БМВ след няколкочасова акция на полицейски служители от специалния антитерористичен отряд "Тигър". 

По разпореждане на прокуратурата водачът на другият автомобил, участвал в катастрофата, "Фолксваген Туран", е задържан за продължаване на действията по разследването.

Водачът на Фолксвагена е предприел изпреварване на колоната автомобили и се е сблъскал странично с движещия се в колоната автомобил БМВ с косовски номера, който изхвърчал от пътя и се преобърнал в река Лепенец”, съобщиха от прокуратурата.