0

Ч астен самолет, летящ към луксозен ваканционен остров, се разби и избухна в пламъци на натоварен път в Малайзия. При нещастния инцидент са загинали 10 души, сред които и местен политик.

Самолетът се срути върху магистралата в град Елмина в Шах Алам, провинция Селангор, малко преди 15:00 ч. местно време след излитане от ваканционния остров Лангкави.

Самолетът е излетял в 14:08 местно време от остров Лангкави на 250 мили на север от мястото на катастрофата и е трябвало да кацне на летище Султан Абдул Азиз Шах в Субанг в 14:49 часа.

Шокиращо видео от катастрофата показа как самолетът избухва в пламъци, когато се разбива в бетона, а от останките са издига черен дим.

Джохари Харун, депутат от централния щат Паханг, отговарящ за жилищното настаняване и околната среда, е сред загиналите пътници на самолета, съобщиха от полицията.

„Поне 10 души са загинали при самолетната катастрофа. Заедно с осемте пътници на борда на самолета загинаха и двама случайно преминаващи шофьори – един с кола и един с мотоциклет“, заяви Ибрахим.

Смущаващи снимки от мястото на инцидента показват как самолетът се е разпаднал частично след жестокия удар, като овъглените останки от ударения мотоциклет са лежат на улицата.

Охранителните камери на близката стоматологична клиника са заснели удара. Зъболекар, работещ там, обясни, че все още е травматизиран от звука, чул се от разбиващия се самолет. „Беше толкова силен, че разтърси цялата сграда. Чу се като избухнала ракета“, разказа той.