0

75- годишна учителка е осъден на 10 години затвор за многократно сексуално посегателство над тийнейджър в мазето на частно баптистко училище.

След излизането си от затвора тя ще бъде под надзора на Министерството на поправките на Уисконсин в продължение на 15 години.

През април 2022 г. властите обвиняват учителката Нелсън-Коч, че е принудила 14-годишен ученик да прави многократно секс по време на учебните часове през учебната 2016-2017 г. По време на нападенията Нелсън-Коч работи в баптистката академия на Тома.

През август съдебно жури я признава за виновна по 25 обвинения в сексуално посегателство срещу дете, подмамване на дете, разкриване на гениталии, разкриване на интимни части и сплашване на жертвата. Посегателствата са спрели след като тя напуснала работа. 

Според съдията по делото характера на учителка е "смекчаващ фактор". Тя е определяна като "мил", "безкористен", "даряващ" и "трудолюбив" човек. Обвиненито обаче смята, че с тези "добродетели" се опитала да прикрие истинската си същност. 

По време на изслушването за произнасяне на присъдата бащата на жертвата заяви, че синът му е излязъл публично, за да се увери, че Нелсън-Коч не може да нападне други деца. Той настоява за доживотен затвор на учителката. 

Впоследствие съдия Радклиф наложи 10-годишна присъда, последвана от 15 години надзор. След произнасянето на присъдата прокурорът похвали младата жертва, като каза: "Приветствам го за смелостта му. Без него Нелсън-Коч все още щеше да е в обществото."

Според страницата на Нелсън-Коч във Facebook към 14 август 2017 г. тя е била "във връзка". През 1966 г. завършва гимназия "Ню Хемптън", Айова, а на страницата ѝ пише, че е учила асистенция в медицински кабинет в Purdue Global. Започва работа в Баптистката академия на Тома на 1 февруари 2016 г.