0

И зключително сърцераздирателен клип запечатва последните мигове на трима приятели, отнесени от внезапно наводнение в Италия. Те са пометени от прииждащата вода миналия петък, когато са видени живи за последно.

Патрисия (20 г.), Бианка (23 г.) и Кристиан (25 г.) са се разхождали покрай река Натизоне в хубаво слънчево време, недалеч от Венеция. Нивото на водата обаче бързо се покачило след проливен дъжд и тримата приятели останали блокирани на малък каменист остров в средата на реката.

Едно от момичетата е подало сигнала на телефон 112 в петък по обяд, а пожарникарите пристигнали бързо на място. Един от тях им казал да стоят заедно и да се прегърнат.

Те се вкопчили един в друг, опитвайки се да не бъдат пометени от течението. Пожарникарите хвърлили въже към бедстващите в отчаян опит да ги спасят, но те са погълнати от потопа и изчезват във водата пред погледа на ужасените екипи на службите за спешна помощ.

Вчера телата на двете момичета са намерени на километър от мястото на инцидента. Продължава издирването на младия мъж.

Местният кмет Микеле Де Сабата изрази съболезнованията си за тримата млади приятели, хванати в капана на непредвидима ситуация.

През последните няколко седмици бури и обилни валежи оставиха много части от Северна Италия под вода. Службите за спешна помощ използваха лодки, за да спасят хора от домовете им и много коли останаха потопени по пътищата. Губернаторът на региона Венето описа времето като „водна бомба“.