0

И зраелските власти съобщиха, че Хамас е убила и обезглавила 40 бебета по време на нахлуването на израелска територия в събота. Те са сред 1000-те жертви, паднали в резултат на нападението и последвалите престрелки и боеве.

.

 .

Западни журналисти бяха заведени на място с телата на еврейски деца, които са били обезглавени, съобщават израелските медии.

Съобщава се, че в едно от селата в Западен Израел са разстрелвани цели семейства. Израелските отбранителни сили предупреждават за капани, поставени от Хамас в домовете на хората, където се случи първоначалната атака.

2806 израелци са били ранени и откарани в различни болници след изненадващата атака на Хамас в събота сутринта, разкриват служители на здравното министерство.

.

 .

Най-малко 830 палестинци са били убити и 4250 ранени при израелски въздушни удари, съобщи от своя страна министерството на здравеопазването в Газа.

.

 .

Сред загиналите има 140 деца и 120 жени, каза говорител на министерството. Най-малко 18 души са били убити и 100 ранени в окупирания Западен бряг от 7 октомври насам.