0

Б ившият президент на САЩ и кандидат за нов мандат в Белия Дом обяви, че страната му се намира все по-близо до Трета световна война. За това разбира се обвини некомпетентното управление на администрацията на Джо Байдън.

„Сега сме по-близо от всякога до момента, в който няма да имаме държава и до Третата световна война“, заяви Тръмп и отново иронизира действащия държавен глава, като отбеляза, че той „не може да слезе от сцената и да каже две изречения последователно“, но в същото време той е този, който отговаря за воденето на преговори за ядрени оръжия.

След участие в „Шоуто на Клей Травис и Бък Секстън“ Тръмп репортери кой може да заеме вицепрезидентския пост, ако спечели президентските избори през 2024 година. 

Тръмп разкри, че обмисля да покани телевизионния водещ Тъкър Карлсън като кандидат за поста. „Наистина харесвам Тъкър, мисля... Карлсън е човек със здрав разум“, заяви Доналд Тръмп.

В края на април водещият на Fox News бе свален от екран, след като се наложи телевизията да плати обезщетение от 787 милиона на компанията Dominion, която организира вота с машини на президентските избори през 2020 година. Така Fox News избегна съдебно дело заради разпространяване на твърденията на Тръмп за изборни манипулации. 

Предаването на Карлсън по Fox „Tucker Carlson Tonight“ привличаше средно по три милиона зрители всяка вечер и генерираше $77,5 милиона приходи от реклама, повече от всяко друго шоу в кабелната вселена. Въпреки това то бе обявено за най-расисткото в историята на телевизията. Карлсън е обвиняван в подхранване на омразата към малцинствата и имиграните, подигравки към ЛГБТ общността. Също така критикуваше открито Украйна руската инвазия в страната.