0

С редно училище в американския щат Юта даде на ученици от шести клас насекоми за ядене, като част от урок по изменение на климата, твърдейки, че това ще спаси околната среда от кравите, които "убиват света", предава „Fox News“.

„Учениците от много харесаха проект и ядоха от буболечките. Много благодаря на нашите учители за създаването на забавни и ангажиращи уроци“, твърдят от учебното заведение.

Насекомите били закупени от търговски сайт, като „безопасни за консумация“. Майката на един от учениците каза пред „Fox News“, че вярва, че децата са били подложени на „индоктриниране“ в „секта за изменението на климата“. Заданието за изменението на климата инструктира шестокласниците да напишат аргументирано есе, но не им позволява да изразяват несъгласие с училищната политика по въпроса. Единствената приемлива теза била, че хората трябва да ядат насекоми заради протеина, вместо крави, които унищожават озоновия слой с газ метан. Учениците, които яли насекоми дори получили кредити към обучението си.