0

Р уски агенти са заровили ядрени бойни глави близо до военни обекти на Обединеното кралство, в случай че избухне Третата световна война, разкри ветеран от специалните части.

Повече от дузина тайници с ядрени бомби, капсули с нервнопаралитични вещества и щурмови оръжия са били заровени във Великобритания по време на Студената война, като най-големият обект е бил в Съфолк, близо до Милдънхол и Лейкенхийт, където се намира военновъздушна база, която е, дом на бомбардировачи и изтребители на американските ВВС.

Кремълските шпиони дори са направили подземен бункер за четирима души, пълен с оръжия и провизии в Обединеното кралство в подготовка за следващата глобална война, каза бившият служител от армията Дънкан Фалконър. В интервю за Mirror Фалконър , който е автор на книгата „First Into Action Again” каза, че Москва е планирала да изпрати своите елитни командоси от "Спецназ" край британските брегове с подводница или лодка, за да изпозлват тайниците си и да атакуват от тях, в случай че избухне нова световна война.

Той добави, че руснаците са планирали да използват нападения на командоси, за да нанесат щети на военновъздушните сили на Обединеното кралство и САЩ, за да попречат на способността на Запада да нанася удари срещу Русия. „Подземен тайник беше открит в гора близо до Тетфорд, в Съфолк, близо до военновъздушна база. Някой беше заровил огромен резервоар и го беше подготвил за екип от четирима души, който да живее там. Имаше храна и места за спане, но имаше и набор от оръжия, включително миниатюрните 30 кг и 90 кг ядрени куфарни бомби. „Очевидно по време на Студената война идеята е била, ако най-накрая влезем във война с Русия, те да изпратят екипи от Спецназ, за ​​да ги използват срещу съответните им цели”, каза той в интервюто.