0

С амо две държави в целия свят ще оцелеят при ядрена война. До това заключение е стигнал журналистка, която е прекарала години в изследване.

Ани Джейкъбсен смята, че през първите 72 часа на ядрена война около пет милиарда души ще умрат, а останалите три милиарда оцелели ще бъдат изправени пред невероятни трудности.

Гъстият дим от пожари на три континента би предизвикал мини ледников период, правейки почти невъзможно за оцелелите да отглеждат храна. „По-голямата част от света, със сигурност средните географски ширини, ще бъдат покрити с ледени покривки. Места като Айова и Украйна ще бъдат само сняг в следващите 10 години“, каза тя пред подкаста Diary of a CEO, тя каза, че последствията от ядрената зима ще бъдат фатални за повечето хора.

„На всичкото отгоре имате радиационно отравяне, защото озоновият слой ще бъде толкова повреден и унищожен, че не можете да бъдете навън на слънчева светлина – хората ще бъдат принудени да живеят под земята“, добави тя.

Професор Браян Туун, водещ експерт по климатични и атмосферни науки и Джейкъбсен стигнаха до заключението, че единствените места, които действително биха могли да поддържат селското стопанство след ядрена зима, ще бъдат Австралия и Нова Зеландия.

Журналистката добави още, че в един постапокалиптичен свят оцелелите хора ще се избиват помежду си за малкото останали ресурси. „Човекът се връща към най-първичното, най-насилственото състояние, докато хората се борят за малкото, което е останало“, каза тя.