0

Б ританските власти създадоха специален план в случай на смърт на 17-годишния котарак Лари, който живее на Даунинг стрийт, резиденцията на премиера на страната. Планът беше наречен "Лари Бриджис". В същото време Times, позовавайки се на правителствени източници, съобщава, че котарак се чувства отлично, въпреки напредналата си възраст.

Изданието посочва, че високопоставени служители, работещи на Даунинг стрийт през последната година, са разработили тайна стратегия за обявяване на смъртта на Лари. Специални снимки на Лари от Даунинг Стрийт бяха избрани за публикации за смъртта му. Тези материали се съхраняват в заключени архивни папки. Предварително са подготвени и прессъобщения и материали за социалните мрежи.

От 2011 г. Лари служи като главен домашен любимец в резиденцията на британския министър-председател на Даунинг стрийт 10. Животното вече е обслужвало петима премиери - Дейвид Камерън, Тереза ​​Мей, Борис Джонсън, Лиз Тръс и Риши Сунак.

По-рано в социалните мрежи се появи видео, на което котката Лари, която живее в резиденцията на британските премиери, прогонва дива лисица от защитена зона. Въпреки факта, че червеният хищник е очевидно по-голям от котката, Лари без колебание атакува неканения гост.

През 2018 г. британските медии съобщиха за „драмата, разиграваща се на Даунинг стрийт“. Оказа се, че Лари се е сбил с котката Палмерстън, принадлежаща на ръководителя на външното министерство на Обединеното кралство.