0

Г олям пътнически самолет, превозващ повече от 400 пътници, се взриви днес на летище близо до Токио, само ден след бруталното земетресение с магнитуд 7,6, което опустоши огромни части от западното крайбрежие на Япония .

Шокиращи кадри от мястото на инцидента показват самолета на Japan Airlines, обхванат от бушуващия огън на пистата на летище Ханеда, в Ота Сити, Токио.

Самолетът се е сблъскал с летателна машина на бреговата охрана, докато е кацал, съобщи японската телевизия, като авиокатастрофата е предизвикала масивна експлозия.

Видеоклипове в социалните мрежи показват как пламъците ближат прозорците и вратите на самолета, докато тлеещи отломки падат от корпуса върху асфалта. На други кадри се виждат пътници, които тичат по пистата, за да избягат от огъня.

Говорител на Japan Airlines каза, че близо 400 пътници са били на борда на самолета по време на експлозията, както и, че те се евакуират от ударения самолет. Все още не е ясно дали има пострадали. 

Пожарни екипи бяха изпратени незабавно на мястото на инцидента, като клипове на японската телевизия NHK показват как пожарникарите отчаяно се опитват да гасят пламъците с множество маркучи.