0

Н е е изненадващо, че смъртта от лъчева болест е една от най-ужасните - това е бавен и много болезнен процес. Жертвите на ядрени оръжия свидетелстват за многобройните начини, по които радиация от този тип допринася за смъртта, а най-крайният пример е Хисаши Оучи, който стана "най-радиоактивният човек в света" след инцидента в японската атомна електроцентрала през 1999 г. .

След като лекарите се опитваха да го спасят в продължение на седмица, той ги молеше да спрат. Сърцето му спира три пъти по време на престоя му в болницата, но лекарите го реанимират по молба на семейството му. В крайна сметка той почина след 83 дни от инцидента поради отказ на няколко органа, но този период беше изключително болезнен - ​​той "плачеше" кръв, а кожата му буквално се "топеше", съобщава "Унилад".

Учени твърдят, че има 3 най-лоши начина, по които човек може да умре.

Такова умиране не бихте пожелали и на най-лошия си враг - толкова е гадно всяко едно от тях.

Мисълта за смъртта е ужасяваща за повечето хора, но има смъртни случаи, които се считат за по-лоши от други, поне от научна гледна точка. От човек, който е бил заседнал в тесен пещерен проход в продължение на 28 часа, до бунтовнически лидер, който е бил изяден жив от собствените си последователи, историята със сигурност помни ужасяващи начини на умиране.

Въпреки че в началото това може да изглежда като ситуация, от която има поне теоретичен изход, учените посочват, че е много по-трудно, отколкото изглежда на пръв поглед.

 Да те погребат жив

Данните за това колко дълго може да оцелее човек, след като бъде погребан жив, са доста противоречиви, така че едно течение твърди, че е само 10 минути, а друго дори 36 часа.

Измъкването от тази ужасна ситуация е обречена борба - не само ще трябва да се измъкнете от ковчега, но също така ще трябва да прокопаете земята, с която сте затрупани, и освен ако нямате лопата под ръка, това е практически невъзможно.

Вярвате или не, има хора, които са го пробвали като експеримент; мъж успял да пробие само малко повече от метър, преди едва да умре и повика на помощ своите сътрудници в този странен експеримент.

Pixabay

Лъчева болест

Не е изненадващо, че смъртта от лъчева болест е една от най-ужасните - това е бавен и много болезнен процес.

Жертвите на ядрени оръжия свидетелстват за многобройните начини, по които радиация от този тип допринася за смъртта, а най-крайният пример е Хисаши Оучи, който стана "най-радиоактивният човек в света" след инцидента в японската атомна електроцентрала през 1999 г. 

Pixabay

След като лекарите се опитваха да го спасят в продължение на седмица, той ги молеше да спрат.

Сърцето му спира три пъти по време на престоя му в болницата, но лекарите го реанимират по молба на семейството му.

В крайна сметка той почина след 83 дни от инцидента поради отказ на няколко органа, но този период беше изключително болезнен - ​​той "плачеше" кръв, а кожата му буквално се "топеше", съобщава "Унилад".

Пирокластичен поток

Пирокластичният поток е най-смъртоносната част от вулканично изригване - това е бързо движещ се облак от газ и вулканична материя, който се разпространява след изригване.

Потокът е толкова бърз (над 700 км в час), че е невъзможно да бъде спрян и унищожава горе-долу всичко пред себе си, а температурата на тази разрушителна „вълна“ може да достигне 1000 градуса по Целзий. Тази жега би убила човек изключително бързо, но последните моменти биха били ужасяващи, защото в тези моменти плътта буквално кипи.

пирокластичният поток е по-страшен от лавата

 пирокластичният поток е по-страшен от лавата
Pixabay

Изследване на Департамента по науки за Земята и околната среда в Университета на Бари от 2021 г. показа, че приокластичният поток е унищожил древния римски град Помпей и неговото население, а не лавата!

Разбира се, всичко изброено по-горе са екстремни случаи и почти сигурно повечето от нас няма да напуснат живота по такива нечовешки начини.

*Източник: Zena