0

И зраелският премиер Бенямин Нетаняху и руският президент Владимир Путин са разговаряли по телефона за войната между Израел и „Хамас“.

СЛЕД АТАКИТЕ НА ХАМАС: 500 хил. израелци избягали от ужаса на войната

Съобщава се, че руският лидер е предложил помощта си за предотвратяване на хуманитарна катастрофа в Газа, където израелските военни се готвят да организират наземна инвазия.

Според Кремъл Путин е казал, че иска да работи за прекратяване на "палестинско-израелската конфронтация и постигане на мирно уреждане с политически и дипломатически средства".

По-рано Путин обвини Съединените щати за създаването на среда, която накара бойците от „Хамас“ да атакуват Израел на 7 октомври „Механизмите за заселване са създадени, но Съединените щати пренебрегнаха тези механизми през последните няколко години и решиха да регулират всичко сами, не използваха тези механизми и през последните години разчитаха на задоволяване на материалните нужди на населението, живеещо в палестинските територии“, каза Путин.

"Всъщност те се опитаха да заменят решаването на фундаментални политически проблеми с някакви материални подаяния. Разбира се, това е много важно за хората с нисък стандарт на живот, важно е да се решават социално-икономически проблеми", добави той.