1

С едем активисти бяха задържани повече от четири часа в ареста, нахлули в супермаркет и хвърли червена боя по месарница.

Членове на международна мрежа от активисти срещу експлоатацията и убиването на животни, нахлу в супермаркет в Пирея и хвърли червена боя върху прозорците на месарски магазин. След това преминали към мълчалив протест, държейки табели с лозунги в защита на животните. Демонстрацията цели да се „предотврати продажбата на мъртви разчленени животни“, става ясно от посланието, изписано на табелите им.

„Всичко това, за да се противопоставим на великденската касапница и въобще. Защото във всяко справедливо общество няма място за насилие, независимо дали го прилагате върху хора или нечовешки животни. Знаем, че над 2 милиона агнета са били заклани (и все още се колят на открито и в кланици) само за да отпразнуват средновековния обичай Великден. Можете да празнувате и да живеете, без да причинявате болка на други съзнателни същества, като изберете вегански начин на живот“, добавят те.

Седем активисти бяха задържани повече от четири часа в полицейския участък. Супермаркетът не е завел дело, писа Флагман.