0

Лео Меси накара 50 000 души на концерта на рок групата „Колдплей“ да избухнат в мощна овация и да скандират името му, когато беше заснет на стадиона заедно с приятеля си Сеск Фабрегас, плюс съпругите им.

Но Бълхата стана наистина вирусен в социалните мрежи в кулминационния момент на шоуто, когато Крис Мартин запя емблематичното парче на групата „Вива ла вида!“ 

В пълен контраст с екзалтираната публика, която поде мелодията и текста, и с танцуващите в ритъма й половинки на футболистите  Антонела Рокусо и Даниела Семаан, Меси слушаше съвсем спокойно, сякаш всеки ден „Колдплей“ пеят в хола му.

Кадрите на небрежняка Лео се разпространиха като горски пожар в социалните мрежи. 

Малко след като влезе на Олимпийския стадион „Луис Компанис“ в Барселона, където Барса ще домакинства от следващия сезон докато трае ремонт на „Камп Поу“, името на Меси започна да кънти, подето от хилядите зрители.

"Колдплей" е любима група на бившия треньор на Меси и Сеск в Барселона Пеп Гуардиола. А песента си "Вива ла Вида" той използва успешно да нахъса и мотивира футболистите си преди мач, освен с клипове на Ръсъл Кроу от "Гладиатор".