0

О фициалната емблема, която ще се използва на тържествата, съпътстващи церемонията по интронизирането на британския крал Чарлз Трети през месец май, отразява дейността на монарха за опазване на природата, съобщи Ройтерс. 

Знакът включва изображения на растения от четирите съставни страни на Обединеното кралство - роза от Англия, шотландски трън, нарцис от Уелс и трилистник от Северна Ирландия, съобщиха от Бъкингамския дворец.

"Дизайнът е вдъхновен от любовта на крал Чарлз към планетата, природата и от дълбоката му загриженост към природния свят", каза дизайнерът Джони Айв, бивш главен дизайнер на "Епъл". Айв има 14 000 патента, регистрирани по света, почетен доктор е на университетите в Оксфорд и Кембридж и на Кралския колеж по изкуствата.

Церемонията по интронизацията на крал Чарлз Трети е насрочена за 6 май тази година в Уестминстърското абатство. Тя ще бъде съпътствана от традиционни процесии, музикален концерт в замъка Уиндзор, улични тържества, светлинни спектакли и доброволчески инициативи, съобщиха от Бъкингамския дворец.