0

Р уският президент Владимир Путин пътува с брониран влак, написа опозиционната на властта в Москва медия "Досие Център".

"Още през есента на 2021 г., когато армията на Русия започна да се подготвя за пълномащабната си инвазия срещу Украйна, държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната, тръгна да загърбва пътуванията със самолети. След 24 февруари 2022 г. Владимир Путин започна да се вози най-вече в брониран влак", добави изданието.

"Причината за промяната са съображения за сигурност. Самолетите са лесни за проследяване. За железопътните композиции няма световна система, която да показва движението им в реално време. Има още една причина – самолетите, извършващи полети до руския черноморски курорт Сочи, могат да се превърнат в лесна мишена на Въоръжените сили на Украйна", написа още "Досие Център".

"Външно бронираният влак на лидера на Русия не се различава много от обикновен влак. Той обаче е обзаведен по-добре от петзвезден хотел", допълни медията.  

"Човек №1 на Руската федерация разполага със собствени спален и работен вагони. Има и вагони за придружаващите го лица. Едно от тях е любовницата на президента Алина Кабаева", разказа изданието.