0

С редиземноморски "пирани" превръщат в истински хорър почивката на летовници в популярна туристическа дестинация.  

Медиите в Испания съобщават за нападения от "пирани" в Бенидорм заради изменението на климата. Всеки ден до 15 плажуващи в района на Коста Бланка влизат в болница, твърдят издания, цитирани от БГНЕС.

Местните медии шеговито наричат ​​нападателите „пирани“, но всъщност те са вид ципура. Рибите са необичайно безстрашни в близост до хора и лесно се разпознават по характерното черно петно на опашката. Дълги около 15 до 25 см, те обичат да похапват всичко, което е годно за консумация, включително брадавици, бенки и наранена кожа.

Проблемът е, че острите им зъби и болезненото кълване оставят краката на плажуващите на плажовете в Бенидорм окървавени с малки наранявания, съобщи вестник „La Opinión de Murcia“.

Според учените една от причините за повишения апетит на рибите е по-високата температура на водата, дължаща се на климатичните промени.

Средиземно море се затопля особено бързо през последните години. За Бенидорм все още се измерват до 27 градуса, докато през август на някои места е било 30 градуса по Целзий.