0

М истериозна смърт застигна руския зам.-губернатор в превзетия Херсон. Според съобщения в руските държавни медии Кирил Стремоусов е загинал в катастрофа, а според западни издания той е бил убит, като остава въпросителна за истинската причина за смъртта.

За момента Стремоусов е най-високопоставената жертва от инсталираната от Русия администрация. 

Стремоусов, известен със своята силно антиукраинска реторика, е загинал близо до град Хеническ, написа в Telegram руският блогър Семьон Пегов.

Смъртта му идва в момент, когато украинските сили напредват с офанзива срещу контролирания от Русия град Херсон, от който руснаците евакуира хиляди цивилни през последните седмици.

Заместник-губернаторът на област Херсон Кирил Стремоусов е загинал при автомобилна катастрофа, потвърдиха от пресслужбата на ръководителя на региона, но отказаха да оповестят подробности за обстоятелствата, при които той е загинал. 

От Министерството на здравеопазването на Херсонска област заявиха, че няма официална информация за смъртта на Стремоусов.

45-годишният Стремоусов беше назначен от Кремъл два месеца след руското нахлуване в Украйна. Той беше един от най-видните защитници на руската окупация и стана известен с агресивни изявления в социалните медии.

Стремоусов бе издирван е за държавна измяна от украинската полиция, освен че влезе в списъка със санкции на САЩ и Европейския съюз.