0

М лада жена изкупила всички налични опаковки фъстъци по време на полет, за да не може никой друг от пътниците да си вземе и да консумира, защото се притеснявала от алергична реакция. 

27-годишната Лия Уилямс летяла с "Eurowings" на бизнес пътуване от Лондон до Дюселдорф в средата на юли, съобщават "Insider" и "Mirror". По време на полета й към Германия екипажът, след като разбрал за нейната алергия, не е сервирал от ядките на пасажерите.

При обратния полет, обаче, стюард отхвърли искането й, като каза, че противоречи на правилата на авиокомпанията. „Дори не ме погледна в очите. Мисля, че той беше раздразнен, че задържах опашката", каза Уилямс пред Insider. 

Затова тя видя единствения си шанс за „спасение“ в закупуването на всичките 48 пакета: „Казах: „Ще ги купя всичките, за да не можете да ги сервирате. Не ме интересува колко струва. Ако не желаете да ми помогнете, това е единственото нещо, което мога да направя“.

"Пазарът" струвал на 27-годишната пътничка 168 евро - според "Мирър" те й излезли 3 пъти по-скъпо от самия полет.

Фъстъците, според "Insider", били поставени от персонала в найлонов плик в предната част на кабината. 

Уилямс каза, че е изпратила имейл и се е обадила на Eurowings, за да се оплаче и да поиска възстановяване на сумата за фъстъците. До момента не е получила отговор.

Говорител на Eurowings също направо коментар пред Insider: „Много съжаляваме, че полетът с нас не премина толкова гладко, колкото се очакваше, и съжаляваме за неудобството, което това е причинило на Лия Уилямс.“ 

Екипажът предложи да информира пътниците близо до Уилямс за алергията на жената. Но тя реши да купи фъстъците.

Има ли Уилямс основание да се тревожи за бурна алергична реакция, ако някой отвори торбичка с фъстъци наблизо? 

Вероятно не: Въпреки че се препоръчва повишено внимание в случай на тежка алергия към фъстъци, проучванията показват, че прахови частици от фъстъци не се пренасят във въздуха и че вдишването на пари от фъстъчено масло не предизвиква реакция, пише Американската академия по алергия, астма и имунология (AAAAI). 

Въпреки това Уилямс съобщи, че е получила обрив при предишен полет, когато някой близо до нея отворил пакет фъстъци, според Insider. AAAAI заявява, че дори контактът с кожата би причинил максимално „локално дразнене“.