0

П о информация на Посолството на България в Израел няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по Израел тази сутрин, съобщава МВнР. 

Израелските властите са инструктирали всички граждани да не напускат домовете си, а  при сигнал от сирена да влизат в бомбоубежището на дома си, или до най-близкото такова.  Бомбардировките са на територията на цялата страна.

Денков осъди нападението над Израел и насилието над невинни граждани

МВнР съветва българските граждани, намиращи се на израелска територия, да се придържат стриктно към инструкциите на местните власти и да избягват места със струпване на хора и обекти от религиозна значимост.

При необходимост от съдействие от Посолството на Република България в Тел Авив, българските граждани могат да се свържат чрез спешния телефонен номер - + 972 54 595 4379, както и чрез електронната поща - Consulate.TelAviv@mfa.bg

СИРЕНИ ЗА ТРЕВОГА: Хамас изтреля десетки ракети към Израел

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.