2

И зтребител Су-34 и хеликоптер са се разбили в граничещата с Украйна Брянска област в Русия, съобщи ТАСС, позовавайки се на службите за спешна помощ.

Според службите за спешна помощ, цитирани от ТАСС, преди да се разбие, машината се е запалила, като по предварителни данни става въпрос за пожар в двигателя. Открити са останките на хеликоптера, а хората на борда са загинали.

Във видеоклипове, публикувани в руски социални медии, се вижда хеликоптер, който изглежда бива свален. Видео, публикувано в руския телеграм-канал "Военний осведомител", който има около половин милион последователи, показва как хеликоптер се взризява високо в небето, а после пада към земята в пламъци, посочва Ройтерс.

В коментари към видеото, чиято автентичност Ройтерс засега не може потвърди, се казва, че руският транспортен хеликоптер Ми-8 е бил свален от ракета. Други изображения, публикувани от канала, показват останки в едно поле.

Според губернатора на областта Александър Богомаз при падането на вертолета са нанесени щети на пет жилища. Една жена е пострадала, но състоянието й не е критично.

Самолетът Су-34 също е паднал близо до украинската граница. Проверява се каква съдбата на хората на борда, каза източник от службите, уточнявайки, че обстоятелствата около катастрофата се разследват.

За падането на изтребителя бе съобщено малко след информация за разбил се хеликоптер, също в Брянска област в Русия. Според източник от службите за справяне с извънредни ситуации двигателят на хеликоптера се е запалил преди катастрофата.