0

С лед смъртта на кралица Елизабет II много фенове на кралското семейство вярваха, че нейните любими внуци принц Уилям и принц Хари най-накрая ще се помирят и ще разрешат всички отворени въпроси помежду си.

Очакванията обаче не се оправдаха. Изглежда кавгата между братята е толкова сериозна, че те отказват да се срещнат в САЩ, въпреки че има всички възможности за това. Съвсем доскоро се говореше, че принц Уилям ще се срещне тайно с брат си по време на гостуването си в САЩ.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън ще отидат на бизнес турне в Америка за първи път от осем години. Двойката ще посети Бостън, за да присъства на наградите Earthshot. Принц Хари и Меган Маркъл също се очаква да се появят на планираните събития.

Според запознати първоначално маршрутът на принца на Уелс включваше среща с по-малкия му брат. Въпреки това, както се оказа по-късно, той дори не е мислел за помирение с Хари.

Внуците на Елизабет II ще бъдат в един град, но нямат намерение да се виждат. Има спекулации, че следващият препъникамък е наградата Ripple of Hope Award („Пулсът на надеждата“) на фондация „Джон Ф. Кенеди“, която беше присъдена на херцозите на Съсекс за публичната им борба срещу расовата дискриминация.

Принц Хари и Меган Маркъл ще присъстват на Ripple of Hope Gala в началото на декември. Там те ще получат наградата си, като по този начин още веднъж ще напомнят на обществеността, че проблемът с расовите предразсъдъци е много остър в кралското семейство.