0

П ървото опасно вълнение за тази зима в Калифорния нанесе поражения по крайбрежието на щата и настъпваща буря наложи евакуации на фона на наводнения на плажове и крайбрежни пътища, предаде Ти Си Ей в партньорство с ДПА.

На жителите на окръг Марин в районите на Калес Пинос, Прадеро, Сиера, Онда Ресака, Рибера и Ембаркадеро, както и на Кале де Аройо, бе наредено временно да се евакуират.

Поради висок риск от опасно вълнение и наводнения по крайбрежието снощи на евакуираните жители беше казано да се насочат към Стинсън Бийч.

Окръг Санта Круз снощи издаде предупреждение за евакуация за крайбрежните райони заради наводнения.

В пределите на зоната за евакуация е и туристическата гореща точка, известна като Рио дел Мар Еспланада. В момента тя е наводнена с няколко сантиметра вода, съобщи Калифорнийският пътен патрул и предупреди жителите да избягват района и да не се опитват да преминават през него.

Според предупреждението за опасност от крайбрежни наводнения на Националната метеорологична служба за района на Калифорнийския залив, големи вълни са причинили значителни наводнения на плажове и крайбрежните пътища. Вълните са донесли големи количества отломки и са наложили затваряне на някои пътища.