0

С кандалният американски журналист Тъкър Карлсън, който се намира в Москва, потвърди, че ще направи интервю с руския лидер Владимир Путин.

Тъкър Карлсън е сред най-популярните телевизионни водещи в САЩ, но шоуто му по FoxNews бе свалено от екран, след като телевизията бе принудена да плати рекордно обезщетение от 787, 5 милиона заради неверни твърдения за измами в изборния процес на вота през 2020 година. Карлсън обаче записа името си в историята като се превърна в най-печелившият и най-влиятелен водещ в страната си. През 2022 г. публицистичното предаване на Карлсън привлича средно по три милиона зрители всяка вечер и генерира $77,5 милиона приходи от реклама - повече от всяко друго шоу в кабелната вселена. Сега журналистът е спряган дори за евентуален вицепрезидент на Доналд Тръмп. 

“Ние сме в Москва, за да интервюираме Путин. Скоро ще го направим”, обяви Карлсън във видеообръщение, публикувано в мрежата “Х”. 

В четириминутното видео водещият изложи причините, които са го накарали да поиска да се срещне с президента Путин. "Правим го най-напред, защото това е нашата работа, ние се занимаваме с журналистика, наше задължение е да информираме хората", заяви той. 

Журналистът обяви, че се е решил на подобна стъпка, тъй като американците “абсолютно не са наясно какво се случва в Русия и Украйна”. Тъкър е категоричен, че гражданите на САЩ имат пълното право да знаят “всичко възможно за конфликта”, в “който са въвлечени”.

Тъкър Карлсън каза още, че е платил всички разходи за пътуването си до Москва и интервюто с руския президент със собствени средства и не е получил пари от никого."Искаме да останем свободни и платихме за пътуването до Москва със собствени средства. Не сме вземали пари от никое правителство или организация", разясни той.

Карлсън също отбеляза, че Белият дом два пъти е опитал да саботира интервюто му с Владимир Путин. На свой ред американският предприемач Илон Мъск обещал да не блокира видеозаписа на разговора в социалната мрежа, известна доскоро като Twitter, разкрива още Тъкър Карлсън. 

Освен това журналистът е поканил и украинският президент Владимир Зеленски да му даде интервю и изрази надежда, че той ще се съгласи. "Ние сами изпратихме молба за интервю със Зеленски. Надяваме се, че той ще се съгласи", подчерта Карлсън.