0

Oръжейникът Райън Уесли Рут, който беше арестуван при опит да убие бившия американски президент Доналд Тръмп, твърдял в сциалните мрежи, че „демокрацията е заложена на карта „ в изборите през ноември между Тръмп и Харис.

Той също така бил върлз поддръжник на Украйна и публично призовавал американци да ходят и да се бият за Киев срещу Русия. Още през 2022 г. Уесли е бил интервюиран от Newsweek, в което казва: „Имаме нужда всички тук да се бият... затова съм в Киев, така че всеки проект, който популяризирам, има за цел да накара хората да подкрепят украинците. Когато говорите с 20-годишен човек, който е продал всичко, което притежава, за да дойде тук да се бие, това е героизъм. Знаете, че той идва тук, за да рискува живота си за украинците“.

Властите във Флорида разкриха, че Рут има дълго криминално досие в Северна Каролина и често публикува мнението си за политиката и дарява пари на кандидатите на Демократическата партия.

58-годишният Райън Уесли Рут беше арестуван, след като агенти на Сикрет Сървис го забелязали близо до голф клуба на Тръмп Уест Палм Бийч с Калашник.