0

П резидентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е на двудневно посещение в Сърбия, по време на което е планирано подписването на няколко споразумения, съобщи сръбската телевизия РТС.

След тържественото посрещане на Ердоган с най-висши държавни и военни почести пред Двореца Сърбия последва среща на четири очи между двамата президенти. 

"Както винаги, имах отличен, приятелски и отворен разговор с Ердоган", написа Вучич в профила си в Инстаграм. Обменихме мнения по всички значими въпроси за нашите две страни, както и за актуалните геополитически предизвикателства в регионален и глобален план, допълва сръбският президент.

След разговора между двамата лидери ще последва пленарна среща на делегациите на Сърбия и Турция, след което ще бъдат подписани редица споразумения за сътрудничество. РТС отбелязва, че се очаква да бъдат подписани седем междудържавни споразумения, протоколи и меморандуми между Сърбия и Турция. Очаква се да бъде подписано и споразумение, въз основа на което гражданите на Сърбия ще могат да пътуват в Турция само с лична карта.

Турският президент, който е на тридневна обиколка в региона, пристигна в сряда вечерта в Белград. От сръбската столица Ердоган ще отпътува за Хърватия.