0

О позицията получи много повече пари от когато и да било от чужбина, за да "унищожи Сърбия", каза на предизборен митинг сръбският президент и фактически лидер на управляващата Сръбска прогресивна партия (СПП) Александър Вучич, цитиран от белградската агенция Бета.

На предизборен митинг за местните избори на 2 юни в Белград Вучич каза, че лидерите на опозиционните партии знаят само да критикуват и да намират "кусури" на проектите, които управляващите осъществяват.

"В Нови Сад се строят три моста, из цялата страна се строят мостове и до 2027 г. ще променим допълнително облика на страната, а те нека критикуват, защото само това могат", заключи той.

Ивица Дачич, председателят на Социалистическата партия на Сърбия (СПС), която е част от управляващата коалиция, отбеляза, че атмосферата на митинга е показала "единството и силата на сръбския народ". СПС и СПП участват в местните избори с обща бюлетина.

"Когато положението е трудно за Сърбия, трябва да бъдем единни, за да имаме успех. Това е и причината нашите две партии да са заедно в една листа за първи път. Само ако сме политически стабилни и единни можем успешно да отговорим на всички неприятели на Сърбия", подчерта Дачич.

Участниците в митинга носеха знамена с лика на президента, както и национални и партийни знамена, плакати с надписи „Сърбия е вечна, докато децата ѝ са ѝ верни“ и др.

На 2 юни ще се произведат местни избори в Белград и в още 66 общини, в които не бяха произведени местни избори заедно с предсрочните парламентарни избори на 17 декември 2023 г. До повторение на местния вот в Белград се стигна, след като опитите за конституиране на градския съвет се провалиха, отбелязва БТА.