0

Д ве приятелки “блеснаха” с интелект в телевизионно предаване за познания и пропуснаха да приберат крупната сума от 275 000 евро (над половин милион лева) след отговор на много “подвеждащ” въпрос. 

Лаура и Марта от испанския град Херес участваха в предаването “Хвани си милион” и достигнаха до последния кръг на играта, но изгубиха всичките си пари след като се издъниха на въпроса: “Кой има най-голям мозък?”. Трите възможни отговора бяха - мъжете, жените и децата.

Андалусийките веднага отхвърлиха като възможност “мъжете” смеейки се ехидно. Двете изложиха “железни” доводи, като посочиха, че е съвсем логично да изключат мъжете от възможните отговори. “Ако сте забелязали, в праисторията, когато мозъкът се е развивал, мъжете са ходили на лов, а жените са събирали плодове. Затова ние жените различаваме повече цветове от мъжете. Така, че мозъкът ни трябва да е по-развит”, изтъкнаха двете момичета, които дори не са блондинки.

Едната, след компетентната ретроспекция към времената на пещерния човек, приведе и съвременен пример в подкрепа на довода им, че няма начин мъжът да е с по-голям мозък от жената: "Мъжете иматс по-голям череп? Та моята глава е по-обемиста от тази на баща ми!"

В крайна сметка Лаура и Марта разделиха парите между два отговора, като заложиха 175 000 евро на деца и 100 000 на жени. 

И загубиха всичко … 

“Мъжкият мозък е с 10% по-голям от женския - наистина съжалявам, момичета”, съобщи водещият на предаването, а двете приятелки си останаха само със срама.