0

К окетна алея с дръвчета, добре поддържана морава с басейн, две вили, основната разположена на две нива с общо 12 спални и същия брой бани и оранжерия – това е домът на Гучи!

Къщата на семейство Гучи, построена в местността Камилучия от Алдо Гучи. Наследниците сега са решили да продадат това луксозно имение и то за 15 милиона евро. Имотът е пуснат за продан от Forbes Global Properties.

В края на 40-те години на миналия век Алдо Гучи се мести от Флоренция в Рим, за да помогне за разрастването на семейния бизнес и започва да строи вила, която завършва през 1951 година. Къщата е изпълнена в английски стил с тоскански акценти, тъй като съпругата на Алдо е родена в Обединеното кралство. Алдо живее в тази вила и винаги събира цялото семейство по време на купони и други важни събития, но сега неговите наследници са твърдо решени да дадат нов живот на имота, като повишат стойността му.

„Имотът се намира на една от най-скъпите улици в италианската столица само на 10 минути с кола от историческия център на града, заобиколена от зеленина“, се казва в обявата за продажба на къщата. Веднага щом „прекосите портата на имението, вие влизате в уникалната атмосфера на имението. Попадате на първата главна вила, която се простира на 1 200 кв.м, реставрирана с фини облицовки през 90-те години. Къщата разполага и с парк от 7 000 кв. м.

Втората вила, която трябва да бъде реставрирана, е построена от Алдо Гучи за един от неговите синове. Тя е с обща площ от 900 кв.метра и е на три нива, със самостоятелен достъп, оранжерия огромна градина. Агенцията, която предлага имота, заявява, че имотът е идеален за тези, които търсят дом и офис на едно място или пък да я използва като къща за гости, с която да си осигури значителни доходи.

В детайли основната вила се състои от няколко жилищни зони, включително една с камина и друга с роял, трапезария, кабинет, баня за гости, кухня, игрална зала с билярд и зона за персонала. Четириетажният палат разполага и с асансьор, а главната спалня с изглед към градината и плувния басейн, има две бани, дрешник и четири други стаи, всички със свои тоалетни. На третия етаж има още една всекидневна с камина и изглед към центъра на Рим.