0

П рез изминалата нощ и тази сутрин Русия нанася нови удари по няколко украински области. Взривове отекват в Черкаска, Хмелницка, Киевска, Ровенска и Винницка области, съобщи Би Би Си. Ръководителят на администрацията на Черкаска област Игор Табурец съобщи за нанесен през нощта удар, без да уточни къде точно. Според Би Би Си обаче това е станало край град Смела. Там е бил видян голям пожар.

Тази сутрин въздушна тревога бе обявена в цяла Украйна.

Ръководителите на Хмелницка и Киевска област съобщават, че работи противовъздушната отбрана. В град Хмелницки и спрял токът. Взривове се чуват в Ровненска област, където има проблеми с електричеството, съобщи БТА. 

Руските въоръжени сили "извършиха нови ракетни атаки срещу енергийни съоръжения на основните мрежи в западните области на Украйна. Мащабът на щетите е сравним и дори може да надхвърли последиците от атаката от 10-12 октомври", съобщи междувременно в комюнике държавният енергиен оператор "Укренерго".

В резултат са въведени ограничения в електрозахранването в няколко области, включително в столицата Киев и региона, заяви компанията. Тя добави, че нейните специалисти "вземат всички мерки за възможно най-бързо възстановяване на снабдяването в районите, които в момента са без електричество"