0

Р аботодател е принуден да плати над 30 000 евро на своя бивша работничка за умишлено кашляне в лицето й по време на пандемията от COVID-19, пише Guardian.

62-годишният Кевин Дейвис, който е собственик на фирма за продажба на автомобили и имоти, се изкашлял в лицето на жената, след това започнал яростно да й се подиграва, когато тя се оплакала, че не се чувства добре. Жената изрично била помолила колегите си да се дистанцират от нея по време на пандемията, тъй като тя страда от псориатичен артрит и автоимунно заболяване.

Съдията по трудовите правоотношения Тобиас Винсент Райън каза, че Дейвис „се е изкашлял в нейна посока умишлено и силно и след това се е държал нелепо“. На изслушването беше казано, че жената е работила за Cawdor Cars в Нюкасъл Емлин, западен Уелс, между 2017 г. и 2020 г. и е печелила 15 евро на час. Компанията има шест клона в Южен и Западен Уелс. Освен това има секция за отдаване под наем на имоти, където тя е работила като мениджър имоти, включително на хотели и жилищни комплекси.

Съдията нареди жената да получи обезщетение от 30 500 евро, както и да бъде обезщетена за морални вреди и за това, че след инцидента е била уволнена.